Premies

Vernieuwde Vlaamse renovatiepremie
Hebt u plannen om uw woning te renoveren? Dan kunt u misschien rekenen op de steun van de vernieuwde Vlaamse renovatiepremie.
Vanaf 1 december 2015 kunt u opnieuw een renovatiepremie aanvragen.
De renovatiepremie kan aangevraagd worden door de bewoner of de verhuurder van een woning.
Er geldt een inkomensgrens voor de bewoner, afhankelijk van de gezinssituatie.
De woning moet minstens 25 jaar oud zijn en gelegen zijn in het Vlaamse Gewest.
De bewoner mag, geen andere woning in volle eigendom of volledig vruchtgebruik (gehad) hebben op de aanvraagdatum of de periode van drie jaar die daaraan voorafgaat. Hierop zijn uitzonderingen zoals onteigening, sloping, vervreemding, onbewoonbaarheid. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 10.000 euro, en nooit meer dan 20 of 30% van de goedgekeurde facturen. Er is een indeling van de werken in 4 categorieën en de aanvraag dient in 2 fasen te gebeuren

vlaanderen is wonen
 

Vlaamse verbeteringspremie
Zijn de verbeteringswerken aan uw woning en de kostprijs ervan eerder van beperkte omvang?
Misschien is de Vlaamse verbeteringspremie dan iets voor u?

vlaanderen is wonen

 

Vlaamse aanpassingspremie
Wordt u geconfronteerd met de fysieke ongemakken van het ouder worden en voert u daarom aanpassingswerkzaamheden uit aan uw woning? Past u uw woning aan omwille van de fysieke gesteldheid van een inwonend bejaard gezinslid? Misschien komt u in aanmerking voor een aanpassingspremie .

vlaanderen is wonen

 

Brochures premies energiebesparing
Op www2.vlaanderen.be kan je een handige brochure ‘Premies en goedkope leningen voor energiebesparing in Vlaanderen’ gratis downloaden.

 

vlaanderen.be

Belastingvermindering voor dakisolatie - brochure
Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn.
Als minimumnorm wordt een R-waarde voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie) van 0.75m²K/M genomen.
Nieuwbouwwoningen (aangesloten op het elektriciteitsnet vanaf 1 januari 2016) die in orde zijn met de energieprestatie regelgeving, voldoen al aan de dakisolatienorm.

 

vlaanderen

Premiezoeker
Op zoek naar de premies waarop je beroep kan doen om je woning zo duurzaam mogelijk te verbouwen of aan te passen aan nieuwe energieverwachtingen. Dan geeft ‘premiezoeker.be’ je snel een overzicht van alle premies van overheid en netbeheerders.

 

premiezoeker

Eandis - premieoverzicht
Om energiebesparing aan te moedigen, verlenen netbeheerders premies aan wie investeert in energiezuinige toepassingen extra premies. Ben je een huishoudelijke klant en wil je investeren in energiebesparende toestellen of systemen, kijk dan na of je in aanmerking komt voor een premie. Mogelijks kan dit voor: dakisolatie of zoldervloerisolatie, een warmtepomp, een condensatieketel (enkel beschermde klanten), een zonneboiler, hoogrendementsbeglazing, na-isolatie van spouw- of buitenmuren, vloer- of kelderisolatie, een regenwaterput, infiltratievoorzieningen, een gescheiden afvoersysteem, een groendak en tenslotte een premie voor een zuinig energieprestatiepeil.
Informeer ook bij je gemeente naar mogelijke gemeentelijke premies.

 

eandis